De 10 lekkerste gerechten tijdens Oud & Nieuw – hartige hapjes
Kerst is net voorbij, wat het automatisch tijd maakt voor het einde van het jaar: Oud & Nieuw. Als je dacht dat Kerst de ultieme gelegenheid is om je schaamteloos vol te eten met kalkoen, kerststolllen en cranberry trifles, dan heb je Oud & Nieuw nog nooit écht meegemaakt.
Waar tijdens Eerste & Tweede Kerstdag alles in het teken staat van veel-gangen menu’s, staan tijdens Oud & Nieuw kleine hapjes en smaakexplosies centraal. Dit zijn Culy’s 10 lekkerste, hartige hapjes.
Wil je een heerlijke bubbel serveren tijdens je diner, souper of buffet? Kijk dan hier voor Mr. Vino’s tips voor bijzondere bubbels.
Klik op de gerechten voor de bijbehorende recepten.
Bitterballen!
Neerlands trots, en stiekem ieders favoriet tijdens het snack-uurtje. Bitterballen blassé en ordinair? Alles behalve als je ze zelf maakt. Volg het basisrecept en rol er in plaats van kroketjes, balletjes van. Kies voor een vulling met rundvlees, of delicate Hollandse garnaaltjes.
Crostini’s met geroosterde pompoen en geitenkaas
Goddelijke oesters, maak ze met gember en ketchup, met limoen of au naturel.
Hoewel velen er bang van worden, is zelf sushi maken echt zo moeilijk nog niet.
Goddelijke kroketjes met manchego en serrano ham
Spinaziebuideltjes met ricotta
Sjieke blini’s met kaviaar en rauwe zalm
Spiesjes met courgette, kip en tzatziki
Rijg blokjes (eventueel gemarineerde) kip en opgerolde courgettelinten aan een satéprikker en grill gaar. Lekker om te serveren met homemade tzatziki en brood.