Redactie
Redactie Dessertrecepten 6 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Dadels gedipt in chocolade & nootjes

Dadels, oh, we kunnen ze blijven snoepen. Vooral die heerlijke verse Medjoul-dadels van de Turkse winkel. Voor dit recept kun je verse, maar ook gedroogde gebruiken. Heerlijk gedipt in chocolade en bestrooid met nootjes; perfect voor bij de (Arabische) koffie!

Smelt de chocolade en temper deze voor het beste resultaat. Je kunt ook niet temperen, maar dan moet je de dadels wel constant in de koelkast bewaren en krijgen ze een minder mooie finish. Of meteen opeten, natuurlijk!

Dip de ontpitte dadels tot halverwege in de gesmolten chocolade en bestrooi direct met gehakte noten en eventueel wat zeezout voor extra smaak. Leg op een bakpapiertje in de koelkast om hard te worden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.