Culy Homemade: loempia’s met kip uit de oven

Deze loempia’s met kip zijn heerlijk als snack of tussendoortje, kan iedereen maken en bak je in de oven. Yum!

Tip: een pak loempiavellen vind je in de diepvries van de meeste supermarkten en toko’s. De meeste verpakkingen bevatten 40 vellen, maak dus het liefst in één keer een hele grote portie en vries de loempia’s die je niet gelijk serveert ongebakken in.

Loempia-met-kip3

De vulling

Haal de loempiavellen ruim van tevoren uit de vriezer (ongeveer een uur) en laat ontdooien in de verpakking.

Verwarm een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de gember en rode peper. Voeg als de ui glazig begint te worden de knoflook toe en voeg na een paar minuten de kip toe. Bak vijf minuten en breng op smaak met zout, peper, de ketjap, vissaus en gembersiroop.

Voeg nu de geraspte wortel, kool, prei, paprika en selderij toe. Bak nog vijf à tien minuten mee. Kook ondertussen de mihoen gaar volgens de verpakking en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng met het groentemengsel in de pan.

Zo rol je een loempia

Leg een loempiavel voor je op een plank met de punt naar beneden. Verdeel een beetje van de vulling (ongeveer 2 eetlepels) over het midden in een horizontale sliert, maar houd ongeveer vijf centimeter van beide punten aan de zijkanten vrij.

Vouw de linker en rechter punt naar binnen. Bestrijk de onderkant met een beetje water en vouw over de vulling heen. Bestrijk ook de bovenkant met een beetje water en rol het gedeelte met de vulling omhoog, zodat het een soort sigaar is.

Loempia-met-kip6

De eerste keer zal het een beetje stroef verlopen, maar naar mate je het meer probeert, gaat het sowieso beter. Ga zo door met de rest van de vulling en de vellen. Voorkom dat het uitdroogt door een vochtige theedoek over de gerolde loempia’s en de loempiavellen te leggen.

Verwarm je oven voor op 225 graden. Bestrijk de loempia’s met wat zonnebloemolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Bak de loempia’s met kip in 20-25 minuten knapperig en goudbruin. Heb je een frituurpan? Frituur ze dan een minuut of 7. Serveer met chilisaus.

Loempia-met-kip5

Voor 10 loempia's

  • 1 sjalot, in ringen
  • Stukje gember ter grootte van 2 duimen, geschild
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 2 kippendijfilets, in blokjes
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels gembersiroop
  • Geraspte wortel
  • Fijngesneden witte kool
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 prei, in halve ringen
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • 1 nestje mihoen
  • 10 loempiavellen (diepvries van de supermarkt of toko)
  • Chilisaus
  • Zonnebloemolie

Jouw recept op Culy.nl

Stuur je recept in