Culy Homemade: in boter gebakken croissants met Nutella en banaan

Het is de ultieme guilty pleasure (al voelden wij ons na het verorberen van deze croissants niet schuldig, maar vooral voldaan): croissants met Nutella en plakjes banaan, gebakken in boter. Eet ze als antikater-ontbijt, bijvoorbeeld op nieuwjaarsdag.

Snijd de croissants in tweeën met een scherp mes. De onderste helft besmeer je met Nutella. Leg er de plakjes banaan op en dek de croissant af met de andere helft.

Laat de boter en een snuf zout op medium vuur smelten in een koekenpan en wacht tot de boter bruin wordt en nootachtig ruikt.
Leg de croissants in de pan en bak ze aan beide kanten bruin en knapperig, tot de Nutella is gesmolten.

Plet de croissants tijdens het bakken licht met een spatel, zodat dat ze mooi evenredig bruin kunnen bakken.

croissants nutella banaancroissants nutella banaan

Voor 6 stuks:

  • 6 kleine croissants
  • 12 eetlepels Nutella
  • 2 grote bananen, in dikke plakjes gesneden
  • 3 eetlepels boter
  • Zout

Jouw recept op Culy.nl

Stuur je recept in