Redactie
Redactie Recepten 28 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: geroosterde pompoen met gembertomaatjes en limoenyoghurt

Het recept voor deze geroosterde pompoen met gedroogde gembertomaatjes en limoenyoghurt komt uit het nieuwste boek NOPI van Yotam Ottolenghi, maar is vanaf dag één al een hit. Ook wij maakten het met liefde, pasten het iets aan naar onze smaak en smullen er volop van. 

Tip: zowel de pompoen als de tomaten brengen aardig wat tijd door in de oven (in totaal bijna drie uur). Begin dus ruim op tijd en serveer eventueel lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker met een groene couscous.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen in de lengte, ontdoe van de zaden en snijd in plakken van ongeveer twee centimeter dik. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de pompoen 45 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaten in 3 parten en verdeel met de schil naar beneden over een andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een heel klein beetje olijfolie en zout. Haal de pompoen uit de oven en zet apart, en verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden.

Droog de tomaatjes in 80 minuten in de oven. Maal ondertussen in een keukenmachine of vijzel de gember, knoflook, suiker, Sriracha en een snufje zout fijn tot een pasta. Meng ook de yoghurt met de limoenrasp- en sap, kardemom en een snufje zout en peper. Rooster de pijnboompitjes goudbruin.

Lepel het gembermengsel na 80 minuten over de tomaten en droog vervolgens nog 40 minuten. Als het goed is zijn de tomaten nu een beetje verschrompeld, maar nog wel zacht.

Serveer de pompoen met tomaatjes, de limoenyoghurt, korianderblaadjes en pijnboompitjes.

geroosterde pompoen met yoghurt

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.