Redactie
Redactie Recepten 9 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: 3 x hapjes op een stokje

Deze heerlijke hapjes op een stokje zijn ideaal voor tijdens de borrel of als voorafje. Supermakkelijk om te maken, perfect om van tevoren klaar te zetten én er zit voor ieder wat wils bij. 

Voor deze hapjes op een stokje heb je onder andere meloen- en bietenbolletjes nodig. Deze steek je heel gemakkelijk uit met een parisienneboor (ronde maatlepeltjes werken ook goed!) of je koopt ze kant-en-klaar.

Wij gebruikten de babybietjes van John’s Farm, verkrijgbaar bij Albert Heijn, en maakten zelf meloenbolletjes.

Honingkip met dadels in bacon

Meng de olijfolie met de honing en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kip in stukjes van ongeveer twee bij twee centimeter. Meng met het honingmengsel en laat even staan.

Wikkel ondertussen de dadels in de bacon. Verwarm twee pannen op middelhoog vuur. Bak in de ene pan de dadels in de bacon (hiervoor heb je geen olie of boter nodig, ze bakken in hun eigen vet) en in de andere pan de kipstukjes. Bak totdat de bacon bruin en knapperig is, en de kip goudbruin en gaar.

Maak spiesjes met een stukje kip, een dadel en nog een stukje kip. Serveer het liefst warm of op kamertemperatuur.

Mozzarella met Parmaham, basilicum en meloen

Besprenkel de mozzarellaballetjes met olijfolie, peper en zout. Prik op de prikkertjes een meloenballetje en een (dubbelgevouwen) basilicumblaadje.

Halveer de plakjes ham zodat je twee (bijna) vierkante stukjes hebt. Verfrommel ze tot een soort roosje (dit hoeft niet netjes) en rijg op de stokjes. Top met een bolletjes mozzarella.

Bietjes met geitenkaas en basilicum

Verdeel de geitenkaas in vieren en rol er bolletjes van met het midden van je hand (net als bij gehaktballetjes). Besprenkel de bietenbolletjes met olijfolie, peper en zout.

Vul de spiesjes met een bolletje geitenkaas, een blaadje basilicum en de bietjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.