Redactie
Redactie Eieren 14 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Hartige omelet met spinazie

Dit recept van Voedzaam & Snel is ehh, voedzaam, en ook snel. En heel erg lekker!

Was de spinazie en snijd deze grof. Snij de prei in ringen en was deze goed. Snij de tomaatjes in plakjes.

Breek de eieren en giet in een schaaltje. Voeg de tomaatjes, paprikapoeder, peper en zoet toe aan de eieren en mix door elkaar.

Bak de prei in een koekenpan met een beetje roomboter 3 minuten aan en voeg toe aan de eieren. Laat de spinazie nu 1 minuut slinken in de pan en voeg ook toe aan het eimengsel, goed mengen.

Leg een nieuw klontje roomboter in de koekenpan en giet het eimengsel voorzichtig in de pan op laag vuur (gebruik je een kleine koekenpan, doe dit dan in 2 porties).

Laat het ei 6 minuten bakken, controleer tussendoor even met een spatel of de onderkant van je ei niet te bruin wordt.

Pak een grote snijplank, doe 2 ovenwanten aan, legt de snijplank op de pan en draai in één keer de pan om, zodat je ei op de snijplank ligt.

Laat je ei nu met de bruine kant naar boven opnieuw in de pan glijden en laat nog ongeveer  minuten bakken zodat ook de onderkant lichtbruin is. Herhaal deze truc om je ei mooi uit de pan te krijgen, snij je ei in tweeën en vouw elk partje dubbel op een bord.

Serveer met een dot alfalfa, voeg eventueel naar smaak nog wat peper toe.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.