Redactie
Redactie Dessertrecepten 30 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Chocoladefudge met koffie & hazelnoot

Fudge is niet het meest standaard dessert om zelf te maken, maar is zeker mogelijk en als je je goed voorbereidt zal het zeker goed gaan! Bij het originele recept werd er naast hazelnoten, ook gebruik gemaakt van rozijntjes en is zeker de moeite waard om te proberen!

Vet een vierkante schaal van 20×20 cm in met boter en meng de droge ingrediënten in een pan met dikke bodem. Roer de melk en espresso erdoor en breng onder constant roeren aan de kook op een middelhoog vuur. Laat het mengsel koken, zonder te roeren, totdat het een zachte bal wordt (ongeveer 110 graden).

Haal de pan van het vuur en roer absoluut niet. Voeg de boter en vanille toe, roer nog steeds niet. Laat het mengsel afkoelen op kamertemperatuur totdat de pan genoeg is afgekoeld dat je het kan aanraken.

Roer de fudge goed door totdat het z’n glans begint te verliezen en giet in de ingevette schaal. Laat de fugde hard worden en snijd in kleine stukjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.