Redactie
Redactie Recepten 4 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke chili nacho’s

Oh She Glows is een heerlijk kookboek van Angela Liddon vol vegan recepten die allesbehalve saai zijn. Wij mogen een recept delen uit dit kookboek voor chili nacho’s.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en een snufje zout toe en bak alles 4-5 minuten onder regelmatig roeren tot de ui glazig begint te worden.

Voeg de verse jalapeñopeper en driekwart van de paprika toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg het chilipoeder, de komijn, oregano en het paprikapoeder toe en roer alles door elkaar. Roer de tomatenblokjes en het sap door het mengsel. Draai het vuur iets hoger en laat het geheel zachtjes doorkoken.

Voeg de tomatenpuree, linzen en kidneybonen toe. Stamp met een pureestamper een derde van het mengsel tot een grove saus, maar maak hem niet te glad en dun. Voeg de azijn, het zout de zwarte peper en Sriracha toe. Verwarm de chilisaus 5-10 minuten op middelhoog vuur of tot hij de door jou gewenste dikte heeft.

Maak kaassaus (bijvoorbeeld volgens dit recept). Angela gebruikt hiervoor een speciaal recept, met plantaardige melk en vegan kaas. Deze vind je in haar boek.

Schep een laagje chilisaus in individuele kommen (of in een grote gietijzeren pan of een glazen schaal). Schep een laag kaassaus boven op de chili. Blijf zo laagjes maken tot de chilisaus op is en je zoveel kaassaus hebt gebruikt als je maar lekker vindt. Bestrooi alles met de overgebleven blokjes paprika en een snufje zeezout. Dien de chili nacho’s onmiddellijk op met de tortillachips.

nacho's met kidneybonen
Oh She Glows
Foto: Ashley McLaughlin

Oh She Glows ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 24,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.