Redactie
Redactie Diner 26 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Chili con carne met chocolade

Dol op chili en chocolade? Probeer dan ook zeker een keer deze chili con carne en chocolade. Hoewel je de chocolade zelf niet heel erg proeft, geen dat net dat beetje extra smaak aan de chili wat het zo verslavend lekker maakt. Het recept is afkomstig van de blog Sesu Chops

Zet een grote stoofpan op het vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie. Snijd het vlees in grove stukken en bak kort aan alle kanten bruin. Haal het dichtgeschroeide vlees uit de pan en voeg de uien, knoflook en een snufje zout toe.

Draai het vuur wat lager en laat zacht en glazig worden. Voeg het korianderzaad, komijn, kaneel, oregano, chili- en paprikapoeder toe en schep de uien en knoflook goed om. Bak de kruiden en specerijen een minuut en voeg dan de paprikablokjes toe. Schep goed om en doe dan het vlees terug in de pan.

Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe en laat het geheel tweeënhalf uur (of langer) op laag vuur stoven totdat het vlees super mals is. Voeg op het laatste moment de bonen, citroensap, chocolade en de helft van de koriander door het vlees. Schep om en laat een minuut of twee doorwarmen.

Schep de chili op borden, bestrooi met koriander en serveer met rijst, brood of tortilla’s. Een schep zure room of guacamole maakt het feest compleet, maar hoeft niet.

Zorg dat je wat van deze chili met stoofvlees overhoudt om de volgende dag op te eten. Dan krijg je eten zonder te koken en waar geen bezorgmaaltijd tegenop kan!

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.