Redactie
Redactie Lunch 5 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Bietensalade met mieriksworteldressing

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

Schil de gekookte bietjes, snijd ze in plakken en daarna in gelijke repen van een halve centimeter. Alle ingrediënten komen pas bij elkaar op het bord zodat niet de hele salade rood van de bietjes ziet. Halveer de ui, pel ‘m en in halve ringen snijden. Was de druiven en halveer ze. Mochten er pitjes in zitten dan kun je die er gemakkelijk uithalen. Laat de kappertjes uitlekken.

Hak drie eetlepels kappertjes en de verse peterselie samen fijn. Snijd de pistolet in 8 dunne plakjes en besmeer ze met de kappertjes pesto en bak ze enkele minuten in de heteluchtoven op 200 graden krokant. Pluk de bladeren van de kropsla en was ze in ruim koud water. Daarna pluk je de sla in kleinere stukjes en laat je ze goed uitlekken.

Maak een dressing van de mayonaise, magere yoghurt, mierikswortel en een snufje zout en peper. De kropsla leg je onderin de kommen en daaroverheen strooi je alle ingrediënten die je net hebt klaargemaakt en de garnaaltjes. Zo behoud je alle sprankelende kleuren en smaken. Besprenkel de salade met de mieriksworteldressing en serveer met twee crostini’s met kappertjes pesto. Pure smaken op je bord!

Variatietip: vervang de kropsla en garnaaltjes door witlof en warm gerookte zalm.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.