Redactie
Redactie Dessertrecepten 25 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Australische ANZAC koekjes

Vandaag, 25 april, is het ANZAC Day. ANZAC staat voor Australia and New Zealand Army Corps, en 25 april is een herdenkingsdag voor alle soldaten die gesneuveld zijn.

Deze koekjes zijn een symbool van de dag, want het schijnt dat de vrouwen van de soldaten in de Eerste Wereldoorlog hun soldaten deze koekjes stuurden. Omdat de ingrediënten in de koekjes (haver, suiker, boter en kokos) nauwelijks kunnen bederven, konden ze de lange reis van Australië naar Europa aan. ANZAC biscuits worden nu vooral verkocht voor liefdadigheid. De opbrengst gaat dan bijvoorbeeld naar oorlogsveteranen.

Het originele recept van de Australische schoonmoeder van culy pr-man Niels Paauw:

Mix de havervlokken, bloem, suiker, zout en kokos.

Smelt de boter en siroop samen. Mix de baking soda met kokend water en voeg aan de boter en siroop toe.
Voeg dit bij de droge ingrediënten.

Plaats kleine bergjes (ongeveer een ruime theelepel) op een ingevette bakplaat en bak in de oven op 150-160ºC, tussen de 15 en 20 minuten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.