Redactie
Redactie Dessertrecepten 8 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Appeltjes met vanillevla

Van Shifra van de blog A Cup of Life kregen we dit leuke recept, dat regelrecht uit grootmoeders keuken lijkt te komen. Door de vla een tikje ouderwets en juist daardoor zo lekker!

Verwarm je oven voor op 175 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Gemiddeld gebruik je een appel per persoon. Ik had toevallig kleine appels, dus pakte ik er eentje extra. Het lekkerste zijn zoete appels.

Doe de stukjes appel in een ovenschaal (ik gebruikte een ovenschaal met een inhoud van twee liter) en gooi er een handje rozijnen over. Verdeel de vanillevla lekker dik over het appel-rozijnenmengsel. Als je geen appeltjes meer ziet, is het genoeg. Strooi dan wat kaneel erover en bak het af in ongeveer 45 minuten tot een uur.

Prik er even met een vork in om te voelen of de appeltjes al zacht zijn. Als het goed is zit er nu zo’n lekker melkvelletje over de vla heen, yum!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.