Redactie
Redactie Dessertrecepten 3 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Amandelvijgentaart

Helaas zijn ze niet altijd in het seizoen, maar de paarse vijgen liggen te stralen bij de groentejuwelier kunnen we er geen genoeg van krijgen! Heb jij ze op de kop kunnen tikken? Maak dan deze prachtige amandelvijgentaart van Rudolph van Veen. 

Klik hier voor de video op de website van 24Kitchen.

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet de taartpan in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Meng het amandelpoeder door het botermengsel en schenk het beslag in de taartpan. Bak de cakebodem in de oven in ongeveer twintig minuten goudbruin en gaar. Haal vervolgens de vorm uit de oven en leg de bodem op een rek om af te koelen.

Rooster de pecannoten, hazelnoten en amandelen in de voorverwarmde oven in ongeveer acht minuutjes tot ze mooi gekleurd zijn. Laat afkoelen en zet apart.

Verbrokkel de amandelspijs en maak familie met een deel van de room. Voeg de rest van de room toe en klop luchtig. Bestrijk de cake ermee en snijd de vijgen in dunne plakjes. Leg ze trapsgewijs in een cirkel op de room en zorg dat het midden vrij blijft.

Week de gelatine in een apart bakje water en breng het water met de suiker, limoensap en jam aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer door het jammengsel. Bestrijk de vijgen met de gelei en meng de rest samen met de gekonfijte sinaasappelschil en pistachenoten door de notenvulling. Schep in het midden van de taart en laat de gelatine drogen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.