Redactie
Redactie Inspiratie 18 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Tip: zo maak je pannen met aangekoekte restjes schoon

Voor een goddelijke portie caramel moet je rekening houden met de nodige portie afwas, of toch niet? Met deze tip maak je namelijk binnen no time je pan of schaal schoon en heb je geen last meer van aangekoekte restjes. 

Het enige wat je nodig hebt, is wat water. Vul je pan tot alle suikerresten bedekt zijn en leg hier ook eventuele lepels, thermometers of andere hulpjes bij die ook onder de caramel zitten.

Zet de pan terug op middelhoog vuur en laat het water al het werk doen. Naar mate de tijd verstrijkt zorgt het water ervoor dat de suikerresten los komen te zitten en kun je ‘m zo leeggieten.

Of dit ook werkt met andere aangekoekte restjes? Ja! Water en tijd zijn in dit geval altijd je redder in nood en zorgen bijna altijd voor een schoon resultaat.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.