Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 17 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Koken met blauwe kaas: de lekkerste recepten

Roquefort, gorgonzola en andere soorten blauwe kaas zijn ook superlekker buiten de kaasplank om. Dat zoetige, notige van deze kaassoort is soms namelijk nét wat een gerechtje nodig heeft. Zin om te koken met blauwe kaas? Wij delen onze 10 favoriete recepten.

Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten.

Goed gevulde vegetarische groentetaart

Hier wil je meteen induiken met mes en vork!

vega groentetaart
Veggie Very Much

BLT salade met krokant gebakken kip

Omdat er niks boven krokante kip gaat. En blauwe kaas.

Pappardelle met bloemkool en gorgonzola

Deze combinatie schrééuwt gewoon comfort food.

Linzen met tomaten en gorgonzola à la Ottolenghi

Gezond en bomvol smaak, zoals Ottolenghi dat zo goed kan.

Lasagne met vier soorten kaas, van Janny

Laat het maar aan Janny over om de lasagne der lasagnes te bedenken, met gorgonzola, ricotta, mozzarella en parmezaanse kaas.

Peren in bladerdeeg met walnoten en blauwe kaas

Zoet en hartig tegelijk: goddelijke warme peren in een jasje van bladerdeeg.

Winterse salade met blauwe kaas, gebakken peer en walnoten

Voor als je tussen alle zware winterkost door eens iets lichters wil.

blauwe kaas

Pastaschelpen gevuld met gorgonzola en walnootkruim

Een feestje op je bord en in je mond!

Echt winters: gestoofde kalfswangen met hutspot

De gevulde uien met gorgonzola maken dit gerecht helemaal af.

Ottolenghi’s baba ghanoush met courgette en Roquefort

Een onweerstaanbaar lekkere dip, die je oplepelt met pita of ander lekker brood.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.