Redactie
Redactie Inspiratie 29 jun 2015
Leestijd: 5 minuten

Het eetdagboek van… Frances van Foodgloss

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Eetdagboek, met dit keer de culinaire belevingen van culinair vlogger Frances van Foodgloss.

“Bijhouden wat ik eet? No problemo! Leuk om te doen en daarnaast ook interessant om terug te zien wat je nou eigenlijk allemaal in je mond stopt in een week tijd, haha. Voor Foodgloss maak ik zo af en toe food dagboek video’s. Die worden goed ontvangen, dus ik ben benieuwd of dit artikel ook in de smaak zal vallen.

Deze week werk ik veel vanuit huis. Ik doe mijn administratie, werk een volle mailbox weg, zit uren achter mijn laptop, ik neem een aantal nieuwe video’s op en ik probeer een paar nieuwe recepten uit.”

Maandag

Nieuwe week, kom maar op! Eerst een glas water. Dat doe ik standaard. Ik check m’n mail en social media, terwijl ik mijn ontbijt eet. Bijna iedere ochtend eet ik havermout en vandaag dus ook. Dit keer met amandelmelk, lijnzaad en aardbeien. Hierna snel de deur uit voor een afspraak. Ik drink twee koppen groene thee en eet er een koekje bij.

‘s Middags ben ik zo druk met het editen van een video (waarbij van alles misgaat), dat ik pas om 14:30 ga lunchen. Ik bak drie eieren met een rood uitje, wat Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Ik doe er nog wat rucola cress over en drink er een groot glas water bij (die ik gelijk weer opnieuw vul, omdat ik anders te weinig drink).

’s Avonds ga ik sporten, dus eet ik op tijd. Ik bak kip met lekker veel groenten, rode peper en citroengras. Erbij wat zilvervliesrijst

Dinsdag

Vandaag begin ik de dag met een kom havermout met banaan. Ik werk wat en heb dan een afspraak buiten de deur. Als ik terugkom eet ik een schaaltje kersen.

’s Middags eet ik drie rijstwafels. Twee met kipfilet en komkommer en eentje met pindakaas.

’s Avonds ga ik weer sporten. Voordat ik ga maak ik een couscous salade met kip, palmharten, mango, komkommer en een sjalotje.

Woensdag

Rustig opstarten. Ik sta op en drink een groot glas water. Dan zet ik een kopje groene thee en maak ik havermout met lijnzaad en banaan. Mijn ontbijt eet ik achter de laptop, terwijl ik mijn social media check en wat reacties beantwoord. Ik zit nog in mijn pyjama als ik de eerste taken van mijn to-do list afstreep.

Vervolgens ga ik sporten en werk ik weer verder. Als lunch eet ik vier rijstwafels met pindakaas en komkommer en eet ik een appel met kaneel en rozijnen.

’s Avonds heb ik afgesproken bij vriendinnen. We eten een salade met veldsla, zongedroogde tomaat, avocado, kikkererwten, gebakken spekjes en een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper. Lekker veel stokbrood erbij en een ciabatta die we net ietsje te lang in de oven lieten zitten. Oh ja en als toetje soja yoghurt met bosvruchten erdoor.

Donderdag

Ik ontbijt met een flinke kom havermout met lijnzaad, banaan, walnoot en extra pure chocolade. Ik kom erachter dat ik de walnoten niet zo lekker vind passen in deze combinatie; dat is het risico als je alles bij elkaar gooit dat je nog in huis hebt. Ik drink er een grote kop groene thee bij.

Ik heb weer een afspraak buiten de deur en neem wat mini paprika’s mee voor onderweg. ’s Avonds eten we kabeljauw met zoete aardappel en groenten. Hierna ga ik sporten, douchen en slapen.

Vrijdag

Vandaag ontbijt ik wederom met havermout met lijnzaad en banaan. Ik eet dit al jaren bijna iedere ochtend. Dan zou je toch zeggen dat je het een keer zat wordt? Nope, nog steeds niet dus.

Ik neem een nieuwe video op. Ik bak chocolate crinkle cookies, waarvan ik er twee opeet. Omdat het onmogelijk is om 30 koekjes op te eten (okee, wel mogelijk, maar niet verstandig), besluit ik ze te bewaren voor vrienden die ik zaterdag zie.

Mijn lunch bestaat uit 2 kleine wraps met spinazie, kipfilet, humus, tomaat en broccolicress. Ik drink er weer water bij. Deze lunch is letterlijk in drie minuten klaar, ideaal. Daarna stap ik op de fiets naar mijn volgende afspraak

’s Avonds eet ik noodles met kipsaté en groenten. Omdat ik laat thuis ben, eet ik daarna verder niks meer. Ik drink nog een kop thee en ga dan slapen.

Zaterdag

De wekker gaat om 07:00 uur. Ik zet mijn vriend af bij vrienden, omdat hij gaat helpen klussen. (Hij neemt de chocolate crinkle cookies mee). Als ik terug kom eet ik een kommetje geitenyoghurt met granola, aardbeien en honing. Ik drink een halve liter water.

Hierna ga ik met een vriendin mee naar Ikea. We vinden (bijna) alles wat ze zoekt en besluiten ook bij Ikea te lunchen. Mijn vriendin neemt een salade met pasta. Ik probeer de kipballetjes én de vegaballetjes uit. Daarbij vraag ik om wat groenten. We delen een flesje groene ijsthee.

’s Avonds passen we op het kleine neefje van mijn vriend. Ik maak macaroni met veel groenten, een beetje gehakt en een saus van tomaten en rode pesto.

Zondag

Ik wil gaan sporten en daarvoor heb ik energie nodig. Ik ontbijt met een flinke kom yoghurt, granola en banaan.

Als ik thuiskom heb ik ineens enorm veel trek in granaatappel. Ik koop er eentje, haal ‘m helemaal leeg en eet de pitjes op met een lepeltje. Klein geluksmomentje dit!

Ik heb wat afspraken staan, dus ben de hele middag in de weer. Ik lunch met een kip sandwich bij La Place. ’s Avonds maak ik een grote pizza met veel groenten en geitenkaas. Prima afsluiter van het weekend!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.