Redactie
Redactie Inspiratie 5 mei 2014
Leestijd: 7 minuten

Het eetdagboek van… Ellen van Inmyredkitchen.nl (vanuit L.A.!)

Een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Ellen, een Nederlandse foodblogger die in Los Angeles woont.

“Ik ben inmiddels naar Los Angeles verhuisd waar ik druk bezig ben met mijn blog www.inmyredkitchen.nl (internationaal www.inmyredkitchen.com). Na een lang bezoek van mijn zusje is het tijd om weer mijn normale eetpatroon op te pakken. De laatste twee weken heb ik niet zo gezond gegeten (lees: een donut en cronut als ontbijt en vervolgens chicken ’n waffles als lunch) en mijn lichaam schreeuwt weer om salade, juice en beweging. Maar aan de andere kant moet ik ook veel recepten uitwerken voor mijn blog om me voor te bereiden op mijn eigen vakantie die eraan komt. Eens kijken of dat samen gaat!”

Maandag

Ik ga vroeg de deur uit om vier sapjes te halen bij Pressed Juicery, het zijn ‘raw pressed juices’ die ik wekelijks neem als ontbijt en lunch om in balans te blijven. Ik drink om half elf mijn eerste juice als ontbijt achter de laptop: eentje met ananas, peer, gember en munt. Dat is lekker wakker worden! Erbij twee grote glazen pepermunt-venkelthee.

Daarna duik ik de keuken in voor het blog en proef ik één klein toastje met eiersalade en twee stukjes kip met Parmezaan. Om 14.00 uur neem ik mijn favoriete groene sap van spinazie, bindsla, venkel, koriander, sinaasappel en ananas en erbij een groot glas water.

’s Middags werk ik achter de computer maar ik duik nog even in de keuken in voor een makkelijke boerenkoolsalade met gesuikerde pecannoten. Van die noten snoep ik er drie. ’s Avonds eten we de boerenkoolsalade met de Parmezaanse kip erbij. Over de dag verdeeld drink ik anderhalve liter water.

Dinsdag

Ik drink de helft van een ananas, appel, citroen en munt-sapje en rijd dan naar de Santa Monica Mountains voor een hike van anderhalf uur. Omdat het weer in Los Angeles altijd goed is heb ik geen sportschool nodig.

Thuis drink ik de andere helft van het sapje en daarna stap ik in de auto voor een late lunch in de wijk Silver Lake. Bij het hippe tentje Sqirl bestel ik een grapefruitsap en een bord bruine rijst met zuring-pesto, plakjes radijs, feta en een gepocheerd ei. Op de terugweg haal ik nog een jasmijn ice tea voor in de auto.

Aan het einde van de middag snoep ik achter m’n computer een klein schaaltje nootjes: pinda’s, pistaches en pompoenpitten. Vanavond eten we bij de Santa Monica Food Truck Lot, dat is een wekelijkse bijeenkomst van foodtrucks. Ik eet er een geweldige ‘Turkey chili’ met het lekkerste cornbread dat ik ooit heb gehad. Als ‘toetje’ nog een loempia die mijn man extra heeft besteld.

Woensdag

Nadat ik mijn laatste groene juice van deze week heb gedronken als ontbijt ga ik naar de Santa Monica Farmers Market om inkopen te doen voor de lunch.

Het wordt een late lunch met twee vriendinnen, ik maak mijn eigen versie van de brown rice bowl die ik gisteren at in Silver Lake. Het wordt bruine rijst met een dressing van baby rucola, en met daikonkiemen, watermeloenradijs, rauwe boerenkool, feta en een gepocheerd ei. Erbij drinken we mimosa’s en als toetje serveer ik een witte chocolade rijstpudding die ik maakte voor de Food Truck Tuesday serie op mijn blog.

Na de lunch ga ik direct door voor een vroege avondmaaltijd bij mijn favoriete Chinese restaurant. Ik eet vier ‘juicy pork dumplings’, twee opscheplepels rice cakes en zure komkommer. Daarna door naar een lezing, waar na afloop ice cream sandwiches geserveerd worden. Ik kies voor een red velvet cookie met pistache-ijs. Lekker, mijn favoriete manier van ijs eten: een bol ijs tussen twee zachte koekjes. Vandaag heb ik pepermuntthee en minder dan één liter water gedronken, een beetje weinig!

Donderdag

Een thuiswerkdagje vandaag. Ik begin mijn dag met 20 minuten lang fitnessoefeningen via YouTube. Daarna maak ik een smoothie van banaan, aardbeien, sojamelk en rauwe cacao stukjes die ik samen met een glas water als ontbijt neem.

De lunch bestaat uit de bruine rijstsalade van gisteren, maar dit keer neem ik eerst de tijd om het te fotograferen voor het blog. Ik laat de helft van de rijst staan omdat ik vol zit, de groente, feta en het ei eet ik wel op.

Omdat ik nog geen tijd heb gehad om boodschappen te doen haal ik ’s avonds een meesterlijke zelfgemaakte lasagne uit de vriezer. We eten er wat rucola bij en drinken een ‘dragon colada’, een cocktail die ik ’s middags heb gemaakt voor m’n blog.

Na het eten duik ik nog even achter de computer, nadat ik eerst Cherimoya-koekjes heb gebakken. Cherimoya is een tropische vrucht uit Zuid-Amerika die naar kauwgum smaakt! De koekjes zijn zó enorm lekker dat ik er later op de avond drie eet. Over de dag verdeeld heb ik anderhalve liter water gedronken.

Vrijdag

Ondanks de spierpijn van de oefeningen van gisteren begin ik ook vandaag weer met oefeningen via YouTube. Ik ontbijt met een kommetje sojayoghurt met aardbeiensmaak met verse aardbeien, drakenfruit, cacao nibs en een beetje granola. Ook drink ik een kleine soja cappuccino.

Ik rijd richting Santa Monica om cadeautjes voor familie en vrienden te halen en andere kleine dingen om voor te bereiden op mijn vakantie naar Nederland. Op weg terug naar huis haal ik nog een soja latte en thuis lunch ik met een salade van boerenkool, daikonkiemen, geraspte cheddarkaas en pistachenoten. Ernaast een halve avocado die ik heb fijngeprakt met wat gedroogde chili en gegrilde maïs en een stukje plat brood. Tot aan het avondeten zit ik vol.

’s Avonds maak ik een tarte tatin van venkel met twee venkelknollen die ik woensdag op de farmers market kocht. Terwijl we zitten te wachten op de tarte tatin die in de oven staan snacken we de andere helft van de avocado met maïs op, met wat crackertjes erbij.

We gaan naar de film en ik heb zin in iets zoets, maar drie slokjes van de ‘Mexican coke’ van mijn man voldoen! Mexican coke is Coca Cola uit Mexico en wordt gezoet met rietsuiker in plaats van corn syrup. Ik heb wederom anderhalve liter water gedronken vandaag.

Zaterdag

Ik ontbijt met sojayoghurt met verse aardbeien, sinaasappel, drakenfruit, cacao nibs en een beetje granola met een grote soja cappuccino.

Tijdens lunchtijd gaan we naar een Koreaans tentje en ik bestel een hot stone Bibimbap met bulgogi rundvlees en een ei. Al etend besef ik des te meer dat er geen verschil zit in een portie voor een lunchmaaltijd of avondmaaltijd, dat is typisch Amerikaans. Ik eet mijn kom niet leeg maar laat een restje staan, iets wat ik hebben moet leren hier in L.A.

Thuis snoep ik een paar plakjes carambola (stervrucht) uit een pakket dat ik heb gekregen van een distributeur in het kader van een ‘fear no fruit’ campagne. Leuk om eens nieuwe fruitsoorten uit te proberen! Ik wist in ieder geval nooit dat je de schil van carambola gewoon kunt eten. Lekker om te dippen in een mengsel van suiker, zout en cayennepeper.

We gaan de deur uit voor het avondeten, zoals eigenlijk altijd in het weekend. Het is mijn eerste keer in een revolving sushi bar, oftewel sushi op een lopende band. Erg gevaarlijk, want je eet hierdoor wel veel. Met z’n tweeën hebben we uiteindelijk 19 bordjes gehad, ik zit vol! Als toetje lopen we nog even naar ons favoriete koffietentje waar ik, zoals altijd, een matcha latte met sojamelk neem. Nu zit ik nóg voller, gelukkig kunnen we uitbuiken in de bioscoopzaal waar huiskamerbanken staan in plaats van stoelen. Hoe leuk is dat!

Zondag

Na al dat eten van gisteren heb ik nog niet echt honger als ik wakker word. Dat wordt dus brunchen in een restaurant die al een poos op mijn wishlist stond. Alles wordt family style geserveerd, oftewel: lekker alles delen. We eten toast met avocado, een radicchio salade met venkel en bloedsinaasappel en een eitje met octopus in een pittige bonensaus. Ik drink er een mimosa bij.

Aan het einde van de dag is het tijd voor een late lunch (of een vroeg diner). Na een hele middag op een artshow in downtown L.A. te hebben rondgelopen gaan we ramen soup (noodlesoep) eten met vrienden in Silver Lake. Vooraf eet ik twee krokante rijsttorentjes met avocado en spicy tuna erbovenop. Mijn kom ramen krijg ik niet op, ik laat vooral noodles staan en lepel de bouillon op. Ik zit vol, dus als we nog koffie gaan drinken na afloop bestel ik alleen een lavendel soda. De rest van de avond breng ik liggend op de bank door met een grote fles water!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.