Redactie
Redactie Inspiratie 6 jul 2015
Leestijd: 8 minuten

Het eetdagboek van… Desmond van Our Hangry Kitchen

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Eetdagboek, met dit keer de culinaire belevingen van blogger Desmond van Our Hangry Kitchen. Jazeker, een mannelijke foodblogger!

“Qua eten ben ik altijd een geval apart geweest. Als kind was ik altijd extreem lastig met eten en lustte ik vrijwel niks. Mijn moeder heeft mij ooit op een frikandellendieet voor een hele week gezet, omdat dat het enige was wat ik at.

Maar spijtig genoeg heeft dit niet gewerkt, aangezien ik die nog steeds elk moment van de dag kan eten (in veelvoud en nooit met ketchup!). Gelukkig is dat wel veranderd en eet ik nu met alle liefde alles wat los en vast zit, want vol is iets wat niet in mijn woordenboek voorkomt. Deze passie deel ik daarom graag met mijn vriendin en mede foodie Maud op ons blog Our Hangry Kitchen.”

Maandag

Mijn ochtend begint meestal met het zo lang mogelijk uitstellen om op te staan. Hierdoor heb ik niet veel tijd om te ontbijten, maar voor een kop koffie is altijd plaats. In de trein naar mijn werk eet ik bijna altijd een bak kwark terwijl ik mijn Instagram-feed check.

Ik werk als creatief/designer bij SUE Amsterdam. We lunchen erg divers waardoor ik iedere dag mijn eigen lunch kan samenstellen. Vandaag hebben we een Oosters menu met mihoen, saté en gehaktballen, heerlijk! Tussendoor eet ik 4 maïswafels en rond een uur of 5, wanneer de middagdip begint, een proteïnereep. Mocht ik dan nog trek hebben, pak ik een stukje Tony’s karamel-zeezout waarvan ik altijd een reep in de la heb leggen. (Al gok ik dat als mijn collega’s dit eetdagboek lezen ik een nieuwe plek moet verzinnen).

Als ik thuis ben staat meestal het avondeten al klaar. Maud is meestal de ‘pineut’ aangezien zij het eerste thuis is. Vanavond hebben we Limburgse asperges (handig, Limburgse schoonouders) met een gebakken hamlap, kipfilet en een eitje. Rond 8 uur neem ik een kop koffie en bedenken we samen wat nieuwe recepten voor het blog. Ik maak granola-wafels waarvan ik er stiekem al drie opeet, en de rest voor morgen bewaar.

Dinsdag

’s Ochtends heb ik een afspraak bij de barbier en ga ik iets later naar m’n werk. Ik ontbijt weer met het standaard recept: een bak kwark en een kop koffie. Tussendoor snack ik nog wat Tony’s (dit keer de limited edition met rabarber) voordat het tijd is voor de lunch.

Vandaag hebben we een saladebar met verschillende ingrediënten. Ik maak een salade met gerookte kip en zongedroogde tomaatjes. Tussendoor snack ik de overige wafels van gisteravond op en rond een uurtje of 5 pers ik een paar grapefruits uit voor een lekker sapje en neem ik een proteïnereep. (Tip van mijn collega Tessa: als je een reep met chocolade hebt, doe deze dan even 30 seconden in de magnetron, dan smaakt het net als een soufflé!)

Thuis heeft Maud verse aspergesoep gemaakt. Als het aspergeseizoen is aangebroken eten we dit regelmatig. Dit keer serveren we de soep met een gekookt eitje. Heerlijk! Het was vandaag markt in Rotterdam, dus Maud heeft een heleboel vers fruit gekocht. Ik snack nog wat kersen en aardbeien en sluit af met een proteineshake met chocoladesmaak.

Woensdag

’s Ochtends weer het vaste recept, vandaag met een handje aardbeien erdoor voor de afwisseling en natuurlijk kan een kop koffie niet ontbreken.

Vandaag staat er Mexicaans op het lunchmenu. Zelf ben ik niet zo’n fan van wraps, dus eet ik in plaats daarvan sla met gehakt, mais en paprika. Tussendoor snack ik nog wat kersen & aardbeien die ik heb meegenomen van thuis én een reep Milka Oreo die erom vraagt in één keer opgegeten te worden (mochten jullie nu denken dat ik chocoladeverslaafd ben, ik ontken alles). Net voordat ik naar huis ga pak ik een Cornetto uit de vriezer. Je kan nooit genoeg chocolade eten.

Thuisgekomen verrast Maud me met een heerlijke portobello burger. Omdat ze vandaag wat later uit haar werk is help ik haar met de laatste dingetjes. Ons voorgerecht bestaat meestal uit het maken van foto’s van het hoofdgerecht dus ik schiet snel wat foto’s.

Daarna zet ik een lekkere hap in een -bijna koude- burger. Tja, je moet er wat voor overhebben als je mooie foto’s wilt. Terwijl Maud het recept uitschrijft, selecteer en bewerk ik alvast de foto’s.

Donderdag

Ik word deze donderdagochtend vroeg gewerkt door onze kat. Ik bedenk me dat ik gisterenavond vergeten ben hun etensbakje bij te vullen waardoor Pixel (een van onze katten) ongeduldig over het bed rondrent. Ik sta op en neem snel een kop koffie voordat ik de trein naar het werk pak. Daar aangekomen pak ik standaard mijn bak kwark uit de koelkast en ga aan de slag.

We lunchen met pasta vandaag dus ik vul mijn bord met een bodem van sla, een beetje pasta en veel gerookte zalm. Tussendoor snack ik weer een proteïnebar en neem ik later weer een pakje maïswafels met wat kleine tomaatjes en watermeloen.

’s Avonds geniet ik nogmaals van de portobello burgers die we gisteren aten. Meestal koken we voor twee dagen omdat dit in ons drukke leven veel tijd scheelt. De zoete aardappelfrites zijn dit keer erg goed gelukt, waardoor ik een extra keer op schep. Rond een uurtje of 8 ga ik koffie maken en neem ik er een waterijsje bij. Gekke combi, maar smaakt erg goed.

Vrijdag

Bijna weekend! In de trein eet ik wederom een bak kwark (ik ben niet echt een ochtendmens dus mijn ontbijtjes zijn niet zo spectaculair, hiervoor kun je beter bij Maud zijn). Probeer trouwens niet de wegwerplepel van je kwark doormidden te breken zodat je deze gemakkelijk weg kan gooien. De vorige keer belandde er kwark over zeker 3 mensen in de trein, oeps!

Ik werk hard door, en voor ik het weet is het alweer middag. Ik maak een salade van dingen die nog in de koelkast liggen: spitskoolsalade met tomaat en rauwe ham. Simpel, maar erg lekker!

Eenmaal thuis van mijn werk gaan we lekker eten halen bij Tante Nel. Ik ben echt verslaafd aan hun truffelmayonaise en de heerlijke frikandellen. Vandaag besluit ik er drie te nemen met een grote friet. Maud neemt de truffelkroketjes (ook een aanrader) en geeft mij er gelukkig ook eentje.

Het weer is vreselijk, dus in plaats van dat we daar eten hebben we het mee naar huis genomen en maak ik een gin-tonic om toch een beetje zomer te proeven.

Rond half 10 ga ik nog even naar de sportschool om te trainen. Na een heerlijk uurtje plof ik thuis nog even op de bank met een proteïneshake en een paar glazen water. Ik ben doodmoe, dus tijd om lekker mijn bed in te duiken.

Zaterdag

Zelfs in het weekend blijf ik liever lang in bed liggen. Mijn ontbijt bestaat (hoe verrassend) uit een bak kwark en een kop koffie. In de weekenden heb ik meer tijd om in de ochtend te trainen en vandaag bedenk ik me dat ik na de training wel een ontbijtje heb verdiend bij Bertmans, een nieuwe lunchtent in Rotterdam Noord. Ik neem wentelteefjes met aardbeien waarvan ik ondertussen foto’s maak voor een hotspot op het blog. Ik bestel nog een kop koffie en deel ik wat foto’s op Instagram.

Eenmaal thuis ga ik aan de slag met pulled chicken wafels voor een nieuw recept voor het blog. Ik ben gek op de Oosterse keuken dus ik experimenteer met een marinade van hoisinsaus en Chinese 5-kruiden. Deze doe ik door het wafelbeslag, en hoewel dit misschien wat vreemd klinkt, waren ze echt heerlijk! Soms zijn de onverwachte combinaties die je maakt juist het lekkerste.

Maud is vandaag aan het werk, dus ik maak het huis schoon en maak voordat ze thuiskomt het avondeten: kippensoep met noodles van wortel en courgette. Een tijd geleden hebben we een spiralizer gekocht, waar we erg blij mee zijn!

Ik snoep als toetje nog een paar blokjes chocolade (oeps, deze waren in de aanbieding). Je zult bij ons in de koelkast altijd wel een reep vinden, we zijn stiekem een beetje verslaafd. Ik neem nog een lekker bad om even te relaxen, met een glaasje likeur erbij.

Zondag

9 uur stipt sta ik weer bij de sportschool. Na een uurtje trainen kom ik op de weg richting huis langs Lebkov, waar ik een pitstop maak om met een kop verse koffie wat te schrijven voor het blog.

Eenmaal thuis ga ik aan de slag met het maken van gemarineerde kip voor het recept met de wafels. Ik mix miso, sojasaus, rijstazijn en wat olie als basis en voeg er daarna nog wat Japanse 7-kruidenmix aan toe. Het gaat een uurtje in de oven en voor de wafels doe ik er een grote theelepel wasabi doorheen zodat het lekker pittig wordt.

Voordat ik aan de lunch begin fotografeer ik de wafels en bewerk ze daarna direct. Ik schrijf de blogpost en plan deze alvast in voor komende wafel-woensdag: wasabi wafels met Japanse pulled chicken. Ik krijg weer trek dus eet tussendoor wat mergpijpjes (ik ben echt gek op die dingen) en pak alvast mijn spullen voor vanavond. We gaan barbecuen bij de ouders van Maud.

In de trein richting het zuiden schrijf ik het laatste stukje van dit dagboek met een inmiddels knorrende maag. Aangekomen bij Maud’s ouders staat de BBQ al aan en kunnen we zo aanschuiven. We genieten van heerlijke salades en vlees en sluiten af met marshmallows op de BBQ. We sluiten de avond af met een kop koffie en ik maak me klaar voor een nieuwe week.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.