Redactie
Redactie Inspiratie 14 jul 2014
Leestijd: 7 minuten

Het eetdagboek van… Daisy van ilovehealth.nl

Een nieuwe aflevering van een van onze favoriete rubrieken op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Daisy van ilovehealth.nl.

“Gezond eten is voor mij heel belangrijk, niet vreemd ook, met een site die ‘I Love Health’ heet. Maar genieten van eten is minstens zo belangrijk; daarom zorg ik ervoor dat ik altijd lekker eet. Of dat nu gezond is, of wat minder. Maandag tot en met vrijdag zijn de dagen waarop ik doorgaans het meest gezond eet.

In het weekend of als ik doordeweeks iets leuks ‘sociaals’ te doen heb, ben ik makkelijker. Het gaat uiteindelijk om de balans! De 80-20 regel is waar ik mij het beste bij voel, en dat zie je ook terug in mijn eetdagboekje.”

Maandag

Ik start elke ochtend met een glas warm water met citroen en daarna tarwegrassap. Fijne kickstart van de dag. Voor mijn werk maak ik thuis een mug cake van banaan, ei, havermout, rozijnen en chia zaad. Erbij een schepje kwark.

Ik ga naar mijn werk (het Superfood Centre) en eet in de ochtend een schaaltje kwark met verse aardbeien en een kiwi. Omdat ik sinds een paar weken met een personal trainer train, is ook mijn eetpatroon iets aangepast naar meer eiwitten. Vandaar dat ik vrijwel dagelijks kwark eet.

Voor de lunch maak ik een tonijnsalade met paprika, tomaat, komkommer, veldsla, feta, ei en wat rauwkostmix met olijfolie als dressing. In de middag neem ik een appeltje met daarbij een paar amandelen. Deze combi zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Verder neem ik aan het eind van de middag nog een stuk komkommer.

’s Avonds eet ik bij mijn zusje en zij heeft een van haar specialiteiten gemaakt: mango-quinoasalade met daarin haricots verts, mango, bruine bonen en paprika. Heerlijk! Ik werk ’s avonds nog wat aan mijn site en snack nog een paar noten en twee aardbeien.

Dinsdag

Omdat ik ga sporten ontbijt ik stevig met havermout met een halve appel, chia zaad, maca, rozijnen en blauwe bessen. Na mijn krachttraining neem ik een proteïne shake van Rawlicious; dit merk is helemaal natuurlijk, biologisch en rauw, zonder gekke toevoegingen. Vlak erna eet ik een kommetje kwark (weer eiwitten) met de rest van de appel en wat noten en kaneel.

Ik lunch op mijn werk met een salade. Ik heb nog ingrediënten van gister over en maak eigenlijk dezelfde salade, maar de tonijn vervang ik voor makreel.

Het voordelen van werken bij het Superfood Centre is dat ik altijd een gezonde snack voorhanden heb. Ik probeer de Protein Bar van Organic Food Bar. Dit is een 100% rauwe en biologische reep. Ik eet pas laat, dus neem nog wat worteltjes als extra snack.

Er staat een hele lekkere speltpasta met kip, tomaat, courgette, paprika en rode pesto voor me klaar als ik thuis kom. Wat een luxe! Later op de avond snack ik een paar aardbeien voor de lekkere trek.

Woensdag

Ik hou van ontbijten en neem daar graag de tijd voor. Ook op ‘gewone werkdagen’. Ik bak proteïne pannenkoekjes van banaan, quinoa meel en proteïnepoeder. Dat is zo lekker! Erbij wat kwark en bosbessen.

Tussendoor eet ik een rijstwafel met verse aardbeien en hüttenkäse. Ik lunch met een salade met gerookte zalm, avocado, komkommer rauwkost en tomaat.

‘s Middags snack ik wortels. Een collega is jarig en trakteert op taart. Ik neem geen stuk, maar snaai wel drie keer een hapje… ik kan het niet laten! Normaliter zou ik dit wel nemen, maar ik moet vrijdag weer naar mijn personal trainer voor een meting, dus ik let even extra op.

Ik eet al vroeg omdat ik op tijd de WK wedstrijd tegen Australië wil kijken. Ik heb ’s ochtends een groenteomelet van twee eieren, basilicum, courgette en paprika gemaakt en eet daar twee spelt-zuurdesem boterhammen bij. Tijdens de wedstrijd drink ik twee witte wijn, gemixt met spa rood. Lekker fris en het drinkt ‘makkelijk’ weg.

Donderdag

Ik start mijn dag met een peer. Snel en makkelijk. Ik moet namelijk naar een sup (stand up paddling) event in het Hilton hotel. Daar worden ook ontbijthapjes geserveerd. Ik schep twee keer een schaaltje met vers fruit in en neem een klein stukje chocolademuffin. Ik sup het er zo wel weer af op mijn plank!

Na het event ga ik weer naar kantoor. Ik heb nog zalm van gister over, en ik koop bij de biologische winkel op de hoek een zuurdesem-speltbrood met pompoenpitten en beleg twee kleine sneetje met avocado en zalm en één met avocado en een gekookt eitje. Later neem ik een appel met kaneel.

Ik werk tot laat op kantoor, dus ik heb vanochtend mijn avondeten thuis voorbereid. Ik eet ‘wraps’ van omelet met daarin ijsbergsla, gerookte zalm, komkommer, hüttenkäse en avocado. Lekker!

Als ik later op de avond thuis kom, heb ik nog wat trek. Ik heb nog niet genoeg eiwitten binnengekregen, dus daar ga ik weer met een kommetje kwark met aardbeien en frambozen. Ik heb wel erg veel fruit gegeten vandaag. Maar goed, liever extra fruit dan een roze koek, denk ik dan maar.

Vrijdag

Om 9 uur heb ik een afspraak met mijn personal trainer, dus ik ontbijt goed met havermout, appel, rozijnen, aardbeitjes, maca, cacao en chiazaad. De training is pittig en ik heb flink honger erna. Ik maak een grote smoothie van kwark, aardbeien en proteïnepoeder (voor spierherstel).

Ik werk vandaag thuis. Ik heb nog brood over van gister, dus lunch ik daar mee, belegd met avocado, hüttenkäse en sla en één met een gekookt ei.

’s Middags snack ik een rijstwafel met roomboter en pindakaas. Ik ga straks uit eten, dus ik neem niet te veel.

Voordat we uit eten gaan drinken we eerst ergens een wijntje en ik neem een stukje bruin brood met olijfolie en zeezout. Vervolgens gaan we naar een ander restaurantje waar we sushi bestellen. En ook weer een witte wijn.

Zaterdag

Een leuke dag vandaag! Ik doe mee aan een foodfotografie workshop van Simone’s Kitchen. Ik moet al vroeg de deur uit en ontbijt stevig met havermout, een halve appel, lijnzaad, rozijnen en wat noten.

De workshop start in elk geval goed: een kop thee en een schaaltje met chocolaatjes. Ik pik wat stukjes Tony’s Chocolonely. De lunch is ook heerlijk: een spicy tomatensoepje en een quinoa salade met gegrilde tomaat en paprika en gedroogd fruit (lekker!). Ik neem ook een stukje zuurdesembrood met avocado en geitenkaas.

We fotograferen ’s middags een aantal gerechten, waaronder een tomatensalade en browniekoekjes. Ik snack (na het maken van de foto’s) zowel wat cherrytomaten als een halve brownie. Na de workshop ga ik naar mijn moeder waar ik ook eet. Ik maak voor ons een speltpasta met tonijn en veel groentes.

’s Avonds heb ik een verjaardag waar ik twee droge witte wijn drink. Niet te veel, want ik ga vannacht op vakantie, dus fit wakker worden is belangrijk!

Zondag

Het is een gekke, lange dag. Ik ga namelijk op vakantie en sta ’s nachts om 4 uur al op. Thuis neem ik mijn gebruikelijke tarwegrasshotje en een kop thee. Voor een ontbijt is het nog te vroeg. Ik maak thuis wel havermout klaar die ik meeneem naar het vliegveld. Helaas komt mijn zorgvuldig geprepareerde bakje havermout niet door de douane… Tja, je zou er maar een aanslag mee willen plegen! Ik ontbijt daarom met yoghurt, fruit en muesli van het vliegveld. Ik neem nog een appel nadat we geland zijn in Valencia.

We hebben fietsen gehuurd en komen een superleuk lunch zaakje tegen: La Petite Brioche. Ik neem Spaanse toast met zo’n tomaten ‘goedje’ en roerei.

’s Middags gaan we naar het strand en rond een uur of 5 hebben we weer trek. We gaan naar La Mas Bonita (waar ik foodie Pauline tegenkom, it’s a small world). Ik neem eerst een verse groene juice en vervolgens snacken we brood met hummus en een soort geitenkaaskroketjes.

Eerst even slapen want ik ben hartstikke moe van het vroege opstaan. Het diner begint hier toch pas om 10 uur. We eten bij een leuk Italiaans restaurantje, en we nemen een soort menu waarbij we vooraf een carpaccio en een salade delen, als hoofdgerecht delen we een pasta en als toetje een tiramisu. Sharing is caring! Twee witte wijn erbij… ik heb heerlijk gegeten!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.