Redactie
Redactie Broodjes 19 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Hartige wentelteefjes: heerlijk als je niet van zoet houdt

Wentelteefjes zijn een heerlijk decadent ontbijt, en altijd zoet. Of niet? We zien de laatste tijd steeds vaker hartige wentelteefjes voor onze neus verschijnen.

We plaatsten al eerder een recept voor deze wentelteefjes met Parmezaanse kaas, maar we zien nog veel meer lekkere hartige ideeën voor jouw french toast.

Deze knapperige zout en peper wentelteefjes worden nog lekkerder door er op het eind een flinke scheut sriracha op te spuiten. In dit recept smeer je je wentelteefje in met boter van cherrytomaten en basilicum, dat klinkt ook niet verkeerd, toch?

Ei

Ontbijt je toch liever met een ei, dan is deze variant met een gebakken ei misschien meer jouw ding. En de eggs benedict lovers, die gieten toch gewoon wat hollandaise over hun hartige wentelteefjes?

Je kan ook je wentelteefjes alleen bakken in een mengsel van ei, melk en een snufje zout. Zo kan je hem met van alles beleggen. Maak bijvoorbeeld je roerei zoals je het altijd maakt, maar eet het een keer op french toast.

Monte cristo

De ultieme vorm van hartige french toast is toch wel de monte cristo sandwich, waarbij een broodje met kaas en ham in zijn geheel door het wentelteefjesbeslag wordt gehaald.

Vervolgens wordt het broodje in de pan gebakken tot de kaas gesmolten is en de buitenkant knapperig en goudbruin.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.