Redactie
Redactie Eieren 10 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Veel eieren over? Dit maak je er allemaal mee!

Eieren over? We kennen het: de ene periode kook, bak of pocheer je bijna iedere dag een eitje, en vervolgens weer een week (of twee) niet. Een taartje bakken mag altijd, maar wat maak je allemaal nog meer met je overgebleven eitjes? 

Mayonaise

Super simpel en ó… zo…. lekker! Zorg dat je eidooiers op kamertemperatuur zijn, en maak gelijk een grote portie. Leuk om cadeau te geven in kleine glazen potjes. Klik hier voor het recept.

mayonaise
Bron: Flickr

Frittata

Ideaal als je ook nog wat groenten in de koelkast of voorraadkast hebt liggen. Kijk hier voor alle basics en creëer zelf je favoriete recept.

En wat dacht je trouwens van een oude vertrouwde quiche? Helemaal handig als je ook nog wat deeg in de koelkast of vriezer hebt liggen…

Meringue

Meringues, daar maak je iedereen blij mee! Eet ze vervolgens gewoon los bij de thee, of maak er een goddelijke pavlova of eton mess van.

Eiersalade

Vers gebakken brood, zelf geperste jus d’orange, een kopje koffie en… eiersalade! Dé ingrediënten voor een perfecte zondagmorgen en in een handomdraai gemaakt. Kijk hier voor ons favoriete basis recept en vijf lekkere variaties op de klassieke salade.

Bron: Flickr

Biscuitbeslag

Taartje maken maar geen idee wat voor? Maak dan een biscuitbeslag en top met bijvoorbeeld slagroom, chocoladeganache, jam of salted caramel.

Bron: Flickr

Deviled eggs

Ouderwets lekker, gevulde eieren. Heerlijk als snack, en al helemaal als je ze een beetje pittig maakt.

Bron: Flickr

Béarnaise & Hollandaise

Lekker met zo’n beetje alles (vlees, vis, aardappeltjes, groenten én gepocheerde eitjes) en zelfs je grootste vijand maak je hiermee je vriend.

Klik hier of hier voor onze foolproof recepten.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.