Dit eetkraampje in Singapore verdiende een Michelin-ster met kip!

Bij Michelin-sterren denk je aan zaken met gesteven tafellinnen en glanzend bestek. Maar een marktkraampje in Singapore dat sojakip verkoopt, kreeg er onlangs ook één toebedeeld. Hier staan mensen twee tot drie uur in de rij voor een stukje kip.

Afgelopen juli kreeg ‘Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle’, zoals het kraampje heet, de ster uitgereikt in de Michelingids van Singapore. Zijn kip in sojasaus zou zich kunnen meten met de beste restaurants van Singapore.

Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle

Het geheim van de chef

Chef Chan Hon Meng noemde zijn eetkraampje Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle omdat hij leerde koken in het restaurant van een chef uit Hong Kong. Hij gebruikt zijn eigen kruidenmengsel en blancheert de kip eerst in een bouillon van sojasaus, suiker en Chinese kruiden. Hij maakt ook nog een saus, die als laatste over de kip heen gaat.

Chef Chan bereidt gemiddeld 220 tot 230 kippen per dag

De chef was zelf stomverbaasd over de Michelin-ster, maar denkt wel te weten wat zijn kip zo ongeëvenaard lekker maakt: het zit ‘m er vooral in dat de kippenborst zacht blijft.

De kip met sojasaus wordt geserveerd met rijst en komkommer en kost je nog geen twee euro.

Naar Singapore?

Tripje naar Singapore op de planning? Je vindt Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle aan 78 Smith Street.

Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle