Redactie
Redactie Inspiratie 31 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

De wereld rond aan de hand van broodjes

Graag nodigen we je uit voor een wereldreis langs de typerende broodjes van maar liefst negenentwintig landen. Of ze allemaal even lekker zijn? Dat mag je zelf oordelen…

Via

Chili – Chacarero

Dit traditioneel Chileense broodje is belegd met dun gesneden plakjes rund- of varkensvlees met tomaat, sperzieboontjes en chilipeper.

Mexico – Cemita

Cemita’s zijn belegd met avocado, vlees, witte kaas, uien, rode salsa op een brioche-achtig broodje.

Verenigd Koninkrijk – Chip Butty

Broodje patat, anyone? Veelal geserveerd met ketchup of HP saus.

Chili – Barros Luco

De Barros Luco is een broodje met rundvlees en gesmolten kaas en is vernoemd naar voormalig president Ramón Barros Luco die het broodje maar al te graag at.

Bron: Pirats

Uruguay – Chivito

Terwijl chivito Spaans is voor ‘kleine geit’, is er geen spoor van te bekennen op het broodje dat belegd is met plakjes rundvlees, mozzarella, tomaten, mayonaise, olijven en vaak bacon, eieren of ham.

Bron: Wikipedia

Zuid-Amerika – Choripán

Simpelweg een broodje met worst dat vaak met salsa op smaak wordt gebracht.

Bron: Wally G

China – Donkey Burger

Een typisch gerecht in de straten van Beijing is de burger van ezelvlees met sla en pepers. Wij passeren, durf jij het aan?

Trinidad and Tobago – Doubles

Dit populaire broodje wordt gemaakt van gefrituurd brood en gevuld met gekruide kikkererwten. Zelf kan je ervoor kiezen mango, komkommer, koks en extra smaakmakers toe te voegen.

Denemarken – Dyrlægens natmad

Een stuk roggebrood met plakjes aspic, gezouten rundvlees en paté. Typisch Scandinavië.

Turkije – Döner Kebab

Voor diegenen die het nog niet weten: plakjes vlees in een pita broodje met extra ingrediënten zoals tomaat, uien, sla, komkommer en peper.

Bron: Wikipedia

Duitsland – Fischbrötchen

Inderdaad, broodjes met vis zoals bijvoorbeeld rolmops en rauwe uien.

enhanced-buzz-13036-1377025502-17
Bron: Oktoberfest live

Zuid-Afrika – Gatsby

Goed gevulde sandwiches met in ieder geval frietjes.

Japan – Katsu-sando

Belegd met stukjes varkenskotelet met kool.

Bron: Mamaloli

Cuba – Medianoche

De medianoche is voor Cubanen ‘s nachts een populaire snack en bestaat uit geroosterd varkensvlees, ham, mosterd, Zwitserse kaas en augurkjes op zoet brood.

Bekijk hier de rest van de broodjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.