Redactie
Redactie Inspiratie 6 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

De lekkerste gerechten met kersen

Dol op plompe kersen bomvol smaak? Ook wij behoren tot die club en verzamelden daarom de lekkerste gerechten met kersen. 

Zodra de eerste kersen van eigen bodem in zicht zijn, beginnen de wieltjes al te ratelen. Er gaat namelijk niets boven die dikke, zachte Hollandse kersen (al zijn die van onze Zuiderburen stiekem ook érg lekker).

Voor veel gerechten zoals cheesecake en Schwarzwälder Kirschtorte worden kersen uit blik of pot gebruikt, maar in dit artikel gaan we puur voor gerechten gemaakt van verse kersen.

Clafoutis

De Franse klassieker maak je traditiegetrouw met kersen en dat is niet zonder reden. Het tikje zure combineert perfect met de custard-achtige vulling.

Foto van kersenclafoutis
Mark Roper

Kersenfinanciers

Financiers zijn kleine amandelgebakjes die je veelal bij de koffie geserveerd krijgt. Rudolph van 24Kitchen maakt ze met verse kersen én chocolade, de perfecte combinatie.

kersenfinanciers van Rudolph
24kitchen

Eton Mess

Eton Mess is ons go-to toetje als we gasten over de vloer krijgen. Top met verse (ontpitte) kersen en ander rood fruit.

Culy

Amandel-kersenkoek

Deze amandel-kersenkoek van Caroline is simpel, snel en lekker. Wat wil je nog meer?

Semifreddo met witte chocolade

Dit recept voor semifreddo met kersen en witte chocolade is een makkelijke variant op roomijs. Zo lekker!

Palmiers

Rosah van MasterChef maakte deze heerlijke palmiers: simpele bladerdeegkoekjes met kersen.

Kersentaart met frangipane

Heb je een diner voor de boeg en wil je je gasten imponeren? Maak dan deze kersentaart van Carolines Blog.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.