Redactie
Redactie Inspiratie 23 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Dé ontbijttrend van dit moment: de acai bowl

Op Instagram zien we er talloze voorbij komen en ook op de ontbijtkaart van menig hip restaurant prijkt -ie: de acai bowl.

De acai bowl is een kom met een soort pap, gemaakt van melk (vaak plantaardige melk, zoals sojamelk, havermelk of amandelmelk) en acaipoeder of diepgevroren acaibessen. Acaipoeder (gemaakt van de acai bes) schijnt erg gezond te zijn en zit vol antioxidanten, en is te koop bij de meeste natuurwinkels (en zelfs bij Kruidvat). De acaibessen spotten we onlangs in de schappen van Jumbo.

Vaak wordt de pap geblend met andere ingrediënten, zoals havermout, bevroren bananen of bevroren aardbeien. Een blender is essentieel, want dat maakt het tot een romig geheel.

De pap wordt vervolgens getopt met allerlei ingrediënten; van superfoods tot nootjes tot chocolate chips, en vaak een enorme lading vers fruit.

Waar te eten?

Zelf maken is dus niet moeilijk, maar waar kun je nu heen als je de acai bowl ergens wil proeven? Onze favorieten (met dank aan Mytravelboektje):

Bakers & Roasters, Amsterdam
Juice to Boost, Amsterdam
Juice Brothers, Amsterdam
At7 Breakfast, Amsterdam
Blender, Haarlem
Hart Beach Café, Scheveningen
Patagonia, Scheveningen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.