Redactie
Redactie Inspiratie 10 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy’s tips voor de perfecte laagjestaart

Pinterest staat vol met foto’s en recepten van de mooiste laagjestaarten, maar hoe maak je hem zelf minstens net zo mooi? Oefening baart kunst, maar dat is zeker niet het enige. Zo zijn er een paar simpele gadgets die je kunnen helpen en geven we je graag een aantal tips. 

Inderdaad, een felrode KitchenAid staat niet alleen geweldig op je (al veel te volle) aanrecht, maar is ook de perfecte partner in crime als het neerkomt op bakken. Maar, we begrijpen ook dat niet elk budget een dergelijke mixer toelaat en met een simpele handmixer of garde kom je ook al een heel eind.

Wat wél handig is om te kopen is onder andere een draaibaar cakeplateau, een paletmes en een deegschraper. Vooral de laatste kun je voor minder dan een euro kopen bij de meeste kookwinkels, en ook een plateau of paletmes hoeft echt niet veel te kosten. Zie het vooral als een investering, want door goed keukengerei wordt het je een stuk makkelijker gemaakt.

Aan de slag! 

Wanneer de cakes zijn afgekoeld, de frosting klaar staat en je het benodigde keukengerei hebt uitgestald, ben je klaar voor le grande finale: het maken van de laagjes & het decoreren.

Begin met het gereed maken van de cakes door met een broodmes de bolle bovenkant er af te snijden. Hierdoor zijn ze als het goed is allemaal gelijk en recht aan zowel de boven- als onderkant. Snijd de cakes eventueel in meerdere lagen en smeer een klein beetje frosting in het midden van een (draaiende) cakestandaard. Hierdoor verschuift de taart niet tijdens het decoreren. Leg het onderste deel op het midden van de standaard.

Nu kun je een eventuele vulling toevoegen. Begin met een ring van frosting en leg hierin de vulling. De ring dient als een soort barrière waardoor de vulling er later niet uit glipt. Ga zo door en stapel de cake tot je tevreden bent, maar pas wel op dat je niet te veel vulling gebruikt.

Eindig met de laatste cakelaag die je op zijn kop neerlegt. Hierdoor is de bovenkant mooi glad en komen er geen kruimels mee tijdens het aanbrengen van de frosting.

Vervolgens is het tijd tijd voor wat ze in Amerika de ‘crumbcoating’ noemen. Dit is een dunne laag frosting waarmee je alle oneffenheden weghaalt, waarna je de ‘echte’ laag frosting of fondant kunt aanbrengen zonder last te hebben van oneffenheden.

Tot slot kun je aan de slag met de buitenste laag, wat voor velen het moeilijkste deel is. In de onderstaande video’s word je haarfijn uitgelegd hoe je het beste aan de slag kunt gaan met zowel frosting als fondant.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.