Redactie
Redactie Inspiratie 18 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… het lentemenu van Taiko (Conservatorium Hotel)

Het is inmiddels geen geheim meer: Taiko in het Amsterdamse Conservatorium Hotel is één van onze favoriete restaurants. Chefkok Schilo van Coevorden heeft voor het lentemenu van 2017 zich laten inspireren door de kersenbloesem. 

Taiko voert vanaf nu t/m juli 2017 dit nieuwe menu. Er is een mogelijkheid voor 4- of 8 gangen (respectievelijk € 85,- en € 115,- per persoon). Voor meer informatie en reserveringen: www.conservatoriumhotel.com.

We nemen jullie aan de hand van foto’s mee door een aantal gerechten van het nieuwe menu.

Het enige gerecht wat eerder ook al geserveerd werd: de Taiko cocktails. Fruit, zoals watermeloen en peer, geinfuseerd met bekende drankjes, zoals gin. Fris, fruitig en een goed aperitief voor het menu.

sashimi van watermeloen

Sashimi van watermeloen met shiso. De ultieme combinatie van hartig en zoet-fruitig.

Een Bento-box à la Taiko. Met van links naar rechts: witte asperge met kaviaar, tartaar van hamachi (geelvinmakreel) en een nitamago kwartelei met miso. Allemaal spannend en lekker, maar het laatste hapje was onze absoluut favoriet: wát een smaak.

Temari sushi (een soort nigiri, maar dan in de vorm van een bolletje) met wagyu-ham en sakura-bloesem. Bijna zonde dat je het in één hap op hebt. Die ham…

Een schuimige witte aspergesoep, geserveerd als een cappuccino, met een custard van zee-egel en zeewier. Machtig en toch licht: een bijzondere sensatie. Schilo heeft in elk van zijn menu’s de afgelopen jaren wel een schuimig soepje gehad en wij snappen waarom.

Crispy gefrituurde garnalen met verschillende structuren van wasabi en salty fingers. Pittig, zonder dat je naar de waterfles grijpt.

Gyoza gevuld met kreeft, geserveerd met kreeftensaus, miso en een crème van gepofte zwarte knoflook. Precies de goede balans tussen het zachte en zoetige van de kreeft en het stevige en knapperige van het gyoza-vel en de knoflook.

Zoetwaterforel van de grill, geserveerd met koude soba-noedelsalade (niet op de foto). Lekker en perfect bereid, maar wel de enige gang waar we niet van jubelden.

Het ‘hoofdgerecht’: geroosterde eend met szechuan-peper en Chinese broccoli (een soort bimi). Daarbij werd een Taiko-style fried rice geserveerd (niet op de foto). Alles ging schoon op; dít is waarvoor je naar Taiko wil komen.

Het pré-dessert: kakigōri, oftewel Japans schaafijs, met umeshu, een Japanse likeur. Daaronder – bijna niet te zien op de foto – een amandel pannacotta met violetjes. Een apart dessert, omdat het geheel erg geparfumeerd is.

Het spektakelstuk van het menu: de Cherry Blossom Chocolate Tree, met verschillende structuren van chocolade, kersenbloesem-sorbet en Amarena kersen. Dit nagerecht is onweerstaanbaar goed gemaakt; de chefs hebben 15 minuten nodig om elk bordje op te maken. Alleen dat al is een diepe buiging waard, maar de smaak was daarnaast ook uitmuntend.

We hoeven bijna niet nog een keer te zeggen hoe fantastisch we Taiko en ook weer dit menu vinden. Ga het meemaken!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.