Culy ontdekt… Goulash @ Home

Sommige gerechten vind je heerlijk, maar je komt er bijna nooit aan toe het zelf thuis te maken. Neem Goulash. Een goddelijk traditioneel Hongaars stoofgerecht, maar echt iets waar je de tijd voor moet uittrekken. Slow cooking op z’n best. Gelukkig kun je het nu thuis laten bezorgen via [email protected]

Het bedrijfje is gestart door Selina en Chris; Chris is van oorsprong Roemeens en heeft goulash leren maken van zijn moeder. Nee, geen traditionele Hongaar dus, maar hij weet wel alle fijne kneepjes van het stoven. Samen met zijn vriendin Selina bedacht hij dat het leuk zou zijn om Amsterdammers kennis te laten maken met het gerecht.

 
 
culy0002culy0001culy0004

De goulash met vlees & groenten kan in twee hoeveelheden besteld worden: 500ml (€7) en 900ml (€12, genoeg voor twee personen). Daarbij krijg je gratis een flinke portie crème fraîche, kruiden om eroverheen te sprinkelen, getoast Turks brood en chili-olie voor wat extra pit (en geloof ons, die is héét!). Er is zelfs een vegetarische variant van de goulash; geen traditionele optie, maar Chris wilde ook graag een vega optie aanbieden voor Amsterdammers. Deze komt met dezelfde bijgerechtjes en kost €6 voor de kleine beker en €10 voor de grote.

Bestellen kan 7 dagen per week tussen 17.00 en 22.00 uur via 06 16394750. Een website is nog in de maak, ze zijn al wel te volgen via Twitter en Facebook.

Getest!

Dat moest Culy natuurlijk uitproberen. Weer eens wat anders dan pizza of sushi bestellen! Het tasje voor 2 personen (1 x vlees, 1 x vega) is goed gevuld. De potten goulash zijn goed heet; gelukkig maar, want we willen meteen aanvallen! En oh: de smaak. Erg goed. Lekker traditioneel, geen poespas, maar gewoon alsof je bij je Hongaarse oma aanschuift – hadden we die maar…

Het brood wat wordt bijgeleverd is heerlijk vers en knapperig en de kruiden en crème fraîche maken het helemaal af. Geen kleine porties overigens; na zo’n pot zit je écht goed vol. Fijn. De bijgeleverde chili-olie is overigens loeiend pittig, dus pas op… Ook van de vega variant werden we erg blij. We dachten dat we iets zouden missen (in een goulash hoort toch eigenlijk echt stoofvlees), maar niets blijkt minder waar. Goed gevuld en rijk van smaak.

Onze conclusie: een absolute aanwinst voor Amsterdammers na al het standaard take-out-geweld in de stad. Wat ons betreft gauw uitbreiden naar de rest van Nederland. Goulash domination!

IMG_4383IMG_4384IMG_4386IMG_4389IMG_4394IMG_4399
BLOGLOVIN