Redactie
Redactie Inspiratie 21 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

9 ingrediënten die je altijd in je voorraadkast moet hebben

Deze 9 ingrediënten zijn ideaal om altijd in huis te hebben. Zodat je ten alle tijde een heerlijke maaltijd kan maken! Jep, zo’n lijstje is érg handig deze periode.

Let wel: hiermee willen we niét zeggen dat iedereen deze ingrediënten moet gaan hamsteren. De supermarkten leegroven heeft geen zin, maar moet je sowieso boodschappen doen? Dan zijn deze ingrediënten slimme keuzes.

9x ingrediënten die altijd in je voorraadkast moeten

1. Bonen en vis in blik

Zowel bonen als vis zitten boordevol met proteïnen en zijn dus erg gezond. Bovendien zijn ze meestal al gaar en kan je er veel verschillende kanten mee op.

> Tip: Culy Homemade: chili con carne met espresso en vijf soorten bonen

Chili con carne met espresso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

2. Pasta en rijst

Tja, pasta en rijst zijn nu eenmaal ontzettend veelzijdige gerechten en zijn dus altijd handig om in huis te hebben. En een lekker bordje pasta of een good old portie nasi kan er altijd wel in.

3. Fruit en groenten in blik

Hoewel verse producten meestal lekkerder zijn, blijven fruit en groenten uit blik een stuk langer goed en weet je zeker dat ze  perfect rijp zijn. Daarnaast kan je er veel kanten mee op en zijn ze sneller gaar.

4. Specerijen en kruiden

Specerijen geven elk gerecht smaak én karakter. Koop gedroogde kruiden die je het meest gebruikt en zorgt dat je altijd een paar potjes achter de hand hebt.

Tegenwoordig worden er ook steeds meer ingevroren kruiden verkocht. Deze worden vers ingevroren en bewaar je in je vriezer.

5. Noten en gedroogd fruit

Je kan je verbazen over wat de impact kan zijn van noten en gedroogde vruchten, ze maken namelijk zoveel gerechten lekkerder. Wat dacht je van een heerlijke tajine met gedroogde abrikozen? Of een standaard bakje yoghurt met amandelnootjes?

Experimenteer erop los en koop ook varianten die je in eerste instantie niet zo snel zou kiezen.

salade met amandel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

6. Tomaten in blik

Tomaten zitten boordevol antioxidanten en zijn een goede basis voor sauzen, soepen en stoofpotjes. Je kan er alle kanten mee op, dus zorg dat je altijd een paar blikken in huis hebt.

> Tip: Culy Homemade: sauce vierge, een frisse tomatensaus

7. Olie

Wat zouden we zonder (olijf)olie moeten? Wij zouden het niet weten! Zorg dus dat je altijd een lekkere fles olijfolie op voorraad hebt waarmee je ieder gerecht met een paar druppeltjes speciaal maakt.

8. Azijn

Het vermogen van azijn om smaken te veranderen en te transformeren is bijzonder. Gebruik en probeer verschillende soorten om bijvoorbeeld je eigen dressings en marinades te maken, of gebruik het bijvoorbeeld bij Siliciaanse caponata.

9. Bakspullen

Reserveer een plank in je kast voor bloem, suiker, bakpoeder, vanille en andere bakproducten. Zo kan je altijd iets lekkers maken, zonder de deur uit te hoeven.

zelf naanbrood bakken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer handige kooktips?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.