Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

6 verrassende toppings voor oesters

Oesters smaken natuurlijk al perfect met niets meer dan een drupje citroen of een klassieke dressing van rode wijnazijn en een sjalotje. Maar wil je eens wat anders proberen, check dan deze 6 totaal andere toppings voor oesters te eten.

Hermit gin oesters
Bron: Hermit

1. Gin & zeekraal

Hermit, de Nederlandse gin waar een druppeltje water uit de Oosterschelde in zit, tipt dat hun gin heerlijk smaakt over een verse oester. Een takje zeekraal maakt het wat ons betreft helemaal af.

2. Rabarberwijn

Bij restaurant Juuls kregen we oesters gecombineerd met rabarberwijn: wijn die helemaal is gemaakt van rabarber.

3. Tijgermelk van ponzu met gele paprika

Wat met coquilles en zeebaars kan, kan ook met oesters! Deze oester gaart een klein beetje in de tijgermelk van ponzu.

4. Passievrucht, salty fingers & soja

Bij Baracca in Leuven combineren ze oesters met passievrucht, salty fingers (een zeekraal-achtige cress) en sojasaus. Een superlekkere combi van zoet en zilt.

5. Hot sauce

Wij gaan voor de variant met Sriracha, afgemaakt met een beetje geraspte gember en een drupje limoen. Maar je kunt natuurlijk elke hot sauce gebruiken die je lekker vindt.

6. Met een Bloody Mary

Dit aten we vorig jaar op Into The Great Wide Open: het muziekfestival op Vlieland met ook een heerlijke culinaire line-up. Een Bloody Mary on the side, die je voorzichtig in de oester moest gieten. Lekker!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.