5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 37

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

bakbijbel-omslag-3D

1. Het nieuwe boek van Rutger van den Broek (winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) heet Bakbijbel. Rutger leert je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes.

Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart en kletskoppen tot friandises en pistachepavlova. Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 29,99.

teazi-composition

2. Theelovers opgelet: Teazi is een heel fijn gloednieuw theemerk. De oprichters geloven dat thee op zijn best is wanneer het puur is: geen toegevoegde smaakstoffen, geen theezakjes, geen gebroken theebladeren.

Eigenaar Jasmine Qu: “Toen ik vanuit China naar Nederland verhuisde had ik moeite om thee te vinden. Zo kwam ik op het idee om losse pure thee aan te bieden van verfijnde kleinschalige theetuinen rechtstreeks uit Azië. Wij richten ons op single origin thee; zo proef je de unieke smaak van één pure theesoort. Wij delen alleen de premium thee, die wij zelf ook drinken.”

Je koopt de heerlijke thee – en aanverwante producten via de webshop www.teazi.nl.

001372708_001_Pauline_Weuring_Bananabread_3

3. Albert Heijn to go is samen met Pauline Weuring van UitPaulineskeuken.nl aan de slag gegaan met haar favoriete recept: bananabread. Haar eigen bedachte bananabread, gezoet door banaan, dadels en rozijnen, ligt nu in alle Albert Heijn to go winkels en kost € 2,- per stuk. Superlekker!

Zoet & Shoot - voor bakkers en bloggers

4. Zoet & Shoot – voor bakkers en bloggers is het derde kookboek van Linda Lomelino, na Trendy taarten en IJspret. Linda bakt spectaculaire eyecatching taarten, en schrijft daarover op haar blog callmecupcake.se. In dit boek geeft Linda je recepten en tips om je taarten goed op de foto te zetten. Voor liefhebbers van hippe taarten én (aspirant) bloggers. Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

Locatiekaart

5. Op 11, 12 en 13 september staat de Amsterdamse wijk IJburg in het teken van IJburg Serveert, een pop-up-restaurant aan de kust van het nog onbewoonde Centrumeiland. IJburg Serveert is ’s werelds enige restaurant zonder keuken: alle gerechten worden live bereid door thuiskoks in de wijk en door vliegensvlugge fietskoeriers aan tafel bezorgd.

Jburg Serveert biedt driegangenmenu’s voor €25 per persoon. Het pop-up-restaurant is geopend op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september van 18:00 uur tot 22:00 uur. Wegens het beperkte aantal plaatsen is reserveren verplicht! Ga voor meer informatie naar ijburgserveert.nl.