Redactie
Redactie Inspiratie 16 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

11 x inspiratie voor gegrilde avocado

De avocado is hipper dan hip! Overal kom je de groene vrucht tegen in sapjes, salades en vooral op toast, héél veel toast. Maar, wist je dat hij ook heerlijk smaakt op de grill? 

Eigenlijk is het heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een rijpe avocado, een beetje olie (bijvoorbeeld zonnebloem of olijf), zout, peper en een grillpan of barbecue.

Halveer de avocado en smeer van tevoren in met een dun laagje olie (dit gaat heel makkelijk met een kwastje of stukje keukenpapier). Leg de twee helften met het snijvlak op de hete grill en na een paar minuten – afhankelijk van hoe heet de grillpan of barbecue is – zijn ze klaar.

Bestrooi de gegrilde avocado met een beetje peper en zout, en eventueel nog andere ingrediënten naar smaak zoals citroen, tomaat, kaas en nog veel meer. Benieuwd naar wat je er allemaal bij kunt serveren? Bekijk dan onderstaande foto’s.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.