Redactie
Redactie Inspiratie 1 dec 2011
Leestijd: 1 minuut

Culy Curaçao: deel I

Onlangs maakte jullie Culy verslaggever met airBerlin een trip naar het prachtige eiland Curaçao. In een aantal delen doen wij verslag van het culinaire wat dit Caraïbische eiland te bieden heeft.

In dit artikel willen we je kennis laten maken met de culinaire kant van het eiland door middel van een visueel overzicht. We beginnen met onze vlucht, die een culinair randje had!

We vlogen vanaf Düsseldorf met airberlin. Deze maatschappij vliegt namelijk sinds kort (rechtstreeks!) op Curaçao. En het kan flink voordeliger zijn dan vliegen vanaf Nederland; je vliegt namelijk al vanaf € 329.99 in Economy class. Samen met NSMBL’s Anna vloog ik (Monique) business-class, speciaal voor Culy natuurlijk ;-) En dat had nogal wat voordelen, vooral op culinair gebied!

Tijdens het boarden werden we verwend met tropische gerechtjes (foto: Anna Nooshin)

We werden flink gepamperd in het vliegtuig; bij aankomst direct een glas verse jus of Prosecco (wij hielden het even alcoholvrij) en een bakje gedroogde vruchtjes.

Een simpel voorgerechtje in het vliegtuig (ahum): spicy pompoen-gembersoep met toast en verse ananas.

En nog een tussengerechtje: eendenborst met zoete coulis en frisse coleslaw.

Een van de vele toetjes: apfelstrudel met chocoladetopping en frambozensaus.

Houd de site in de gaten, want over een paar dagen lees je deel II van onze Curaçao trip!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.